Afgestemd op het moment

Ik stem me niet af op de persoon, ik stem me af op het moment

Zeg niet: de volgende keer wil ik dat je mij zus en zo behandelt. Zeg hé: wat je nu doet voelt niet afgestemd op het moment. Is er een manier waarop je meer met de energie stroom mee kunt gaan?

Voel goed: wat wil de stroom nu? De stroom gaat voorbij jou en mij. Er is niet iemand die zijn zin krijgt en iemand die de inschikt. Er is enkel één stroom, één wij.

Ik wil dat mensen alles wat ze over mij denken te weten vergeten. Mij zien in de pracht van dit moment, dat geen limieten kent.

(Heb jij dat ook wel eens, dat je contact maakt op basis van wat je denkt te weten? Dat je bijvoorbeeld zegt: ik wil dit en dat graag voor je doen, terwijl je helemaal nog niet hebt gecheckt of diegene nu wel op die hulp zit te wachten? Dat is veelvoorkomend. Daarom is het zo belangrijk om iemand te zien in het hier en nu. Dan kan je pas weten wat iemand nu nodig heeft.)

Helemaal afgestemd op het moment. Dat kan je irriteren, zie als iets waar je heel veel van kunt leren.
(De stroom van het moment gaat voorbij het ego, met alles wat het persoonlijke ikje zo graag wil bereiken. Dat kan irritant zijn voor het ego om dat te volgen)

Over irritatie gesproken, dat mocht ik meteen in levende lijven ervaren.

Jeroen belde mij. Ik sms’te dat ik hem zo terug zou bellen. Ik was zo lekker in de flow met schrijven, dat wilde ik eerst afmaken. Toen ik hem een kwartier later terugbelde, nam hij niet op. Ik was uit de stiltecoupe gegaan en het was nogal druk om me heen. Ik wilde aan mijn eigen bedrijf gaan werken, maar daar voelde ik geen concentratie voor. Ik besloot me af te stemmen op het moment en bonnetjes te gaan uitzoeken.

Een halfuur later had Jeroen nog steeds niet teruggebeld. Er was wat frustratie. Het hoofd had zo graag wat nuttigs willen doen voor mijn bedrijf en nu was dat niet gelukt.

Ik sprak de frustratie naar Jeroen uit, maar zei dat het geen reden was dat hij het volgende keer anders aan moest pakken. We hadden ons allebei goed op het moment afgestemd. Hij was gaan eten en ik had wat kleine dingetjes afgewerkt. We spraken af elkaar voortaan te laten weten over hoeveel minuten we terug zouden bellen. Geen schuldige, maar in overeenstemming afstemmen op het moment. Hoe mooi!

Afstemmen is een uitdaging met zo’n monkey mind op je schouder 🙂

Wil jij (nog) beter leren afstemmen op jezelf, het moment en de omgeving? Je bent van harte welkom voor een individuele coaching sessie. De eerste is altijd gratis. Klik hier voor meer informatie.