Dingen die je helpen om naar je intuïtie te handelen

Je kunt nog zo goed weten wat je intuïtie zegt, maar wanneer er niet naar handelt, schiet je er weinig mee op. Handelen naar je intuïtie is soms alles behalve makkelijk. Je moet de remmingen van de huidige maatschappij loslaten en je eigen weg volgen. Handelen naar je intuïtie betekent niet altijd iets actiefs, het betekent juist soms loslaten en relaxen. En daar is ook heel wat discipline voor nodig haha. Misschien nog wel meer dan voor het handelen. Ik heb in de loop der tijd een aantal methodes ontdekt die me helpen om naar mijn intuïtie te volgen. Wie weet kun je wat inspiratie uithalen.

1.Positieve ervaringen. Wanneer je vaker je intuïtie volgt en je steeds merkt dat het goed uitpakt, zal je steeds makkelijker je intuïtie vertrouwen en hem blijven volgen. Het is dus vooral een kwestie van doen doen doen. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat.

2.Een afspraak met jezelf dat je altijd je intuïtie zult volgen, no matter what. Maak het volgen van jouw intuïtie belangrijker dan wat dan ook. Belangrijker dan het pleasen van anderen, belangrijker dan doen wat hoort, belangrijker dan de wensen van je mind. Je intuïtie brengt je bij op je zielspad. Wat is belangrijker dan dat?

3.Tel tot 10 op een moment dat het volgen van je intuïtie wat meer discipline vraagt. Na 10 tellen ga je naar jouw intuïtie handelen. Een goede truc om te stoppen met je mobiel, van de bank af te komen of te stoppen met eten wanneer je vol zit.

4.Zoek een stok achter de deur. Vertel je supportive vrienden/ familie op welke punten je moeite hebt om je intuïtie te volgen. Vraag ze jou te motiveren op een moment dat je moeite hebt om naar je intuïtie te luisteren. Mijn vriend helpt mij bijvoorbeeld om te stoppen met eten wanneer ik vol zit.

5.Grond jezelf. Wanneer je geaard bent, heb je meer innerlijke kracht om naar je intuïtie te volgen. Ook op de momenten wanneer het wat lastiger is. Ik merk zelf dat verschil heel erg. Wanneer ik gegrond ben, vind ik het veel makkelijker mijn grenzen aan te geven en te stoppen met eten/ drinken.

6. Vind een voorbeeld. Iemand die heel goed naar zijn intuïtie luistert. Mijn grote voorbeeld is Jess Lively. Het is geweldig hoe goed zij op elk moment naar haar intuïtie luistert. Naar haar podcast luisteren geeft mij ontzettend veel kracht om mijn intuïtie te blijven volgen. Nieuwsgierig naar de podcast? klik hier

Zin om meer naar jouw intuïtie te gaan handelen? Stel je intuïtie de vraag: wat helpt mij om jou meer te volgen? Misschien resoneren sommige van deze methodes, misschien helpen wel hele andere dingen jou.

Heb je behoefte aan support met het volgen van je intuïtie? Ik beantwoord graag jou vragen. Mail naar: expeditie-intuitie@outlook.com. Of maak een afspraak voor een gratis proefsessie, wanneer je persoonlijke coaching wilt. Neem contact op.

Wil je eerst nog weten hoe je contact maakt met je intuïtie? Zie dan dit artikel met verschillende methodes hoe met jouw intuïtie in verbinding kunt komen Klik hier.