Hellup, het loopt niet zoals ik wil

Grrr, waarom loopt alles altijd verkeerd? Waarom gaat ’t nooit eens als ik wil? Heb jij die gedachten ook wel eens?

Grote kans dat je een mind hebt die graag de controle wil behouden. Laten we eerst eens begrip opbrengen voor de mind. De controle behouden, waarom vindt die dat eigenlijk zo belangrijk?  De mind voelt zich niet verbonden met alles om zich heen en zoekt daarom liefde in de buitenwereld. Dit doet de mind door de omstandigheden naar zijn hand te zetten. Als alles zo goed mogelijk verloopt, dan zal ik liefde krijgen, denkt de mind. Of dit nu waar is of niet, dit streven leidt regelmatig tot frustratie. Want heel vaak gaan dingen ‘fout’ ;of terwijl niet zoals je hoofd had gehoopt.

Maar is het eigenlijk wel de bedoeling dat het zo gaat zoals je hoofd hoopt?

Misschien is die ‘fout’ wel precies wat er op dat moment moet gebeuren. Een fout kan ook je grote redding zijn, denk aan de vrouw die de MH17 miste. Of juist je grootste avontuur: doordat je verdwaald raakt ontdek een prachtig nieuw natuurgebied.

Fouten zijn mijn grootste leermeesters. Vooral op het gebied van zelfliefde. Ik geef mezelf vaak de schuld als er iets fout gaat. Dat kan gaan over kleine dingetjes zoals het aanbranden van de frietjes of te laat naar bed gaan. Dan kom ik vast te zitten in zelf straffing. Gedachten als: had ik het nu maar anders gedaan, ik doe ook alles verkeerd, steken dan de kop op. De gedachte: dit is weer een les in zelfliefde, helpt mij om deze fout in een positiever daglicht te zien. De fout leert mij om liefdevol te zijn naar mezelf. Wanneer alles altijd van een leien dakje zou gaan, zou ik dat nooit leren.

Zo zie je dat elke ‘fout’ een reden heeft. Het is aan jou wat er mee doet. Blijf je hangen in jezelf en het leven vervloeken? Of zie jij het prachtige cadeau wat deze ‘fout’ je komt brengen? Wanneer je het laatste doet geef je het leven zin. En dat maakt dat je er zin in blijft hebben, ondanks de ontelbare keren dat het niet gaat zoals je hoofd had gehoopt.

Intuïtie, hoe zie jij fouten? Wat willen de fouten die regelmatig terugkomen mij leren? Intuïtie, hoe kan ik het beste omgaan met de fouten die ik maak? Stel deze vragen aan je intuïtie. Ik wens je een mooi gesprek met je innerlijke goeroe toe!