Het verschil tussen mind en intuïtie

Heb je nog moeite om de mind en de intuïtie uit elkaar te houden? Dan heb ik een handig schema voor je die de algemene verschillen tussen de mind en intuïtie weergeeft.

Mind:Intuïtie:
Antwoord ontstaat vanuit nadenkenAntwoord komt vanzelf op, wanneer je contact hebt met je hart of buik.
Antwoord komt in een aantal zinnen met punten, komma’s, maar, alsAntwoord komt (meestal) in één woord of beeld
Het is (meestal) niet in overeenstemming met lichamelijke sensatiesHet is (meestal) in overeenstemming met lichamelijke sensaties
Je kijkt omhoog en/of hebt fronsrimpelsJe kijkt ontspannen naar voren of naar beneden.
Het antwoord komt tot stand door wikken en wegenJe weet het meteen
De stem klinkt hard, dwingend en veroordelendDe stem is zacht, behulpzaam en liefdevol
Het antwoord komt vanuit angstHet antwoord komt vanuit liefde en vertrouwen
Het antwoord komt vanuit schaarsteHet antwoord komt vanuit overvloed
Het antwoord is rationeel verklaarbaarHet antwoord is (vaak) niet rationeel verklaarbaar
Het antwoord dringt zich aan je opHet antwoord komt alleen als jij erom vraagt
De stem praat snelDe stem praat langzaam

Natuurlijk is dit schema niet heilig. Het belangrijkste is dat jij zelf leert voelen met wie je contact hebt: je mind of intuïtie.

Ik kan het verschil herkennen aan de stem. Die van mijn intuïtie klinkt diep en praat langzaam. Die van mijn mind klinkt snel en oppervlakkig. Wanneer ik vragen stel aan mijn intuïtie hoor ik vaak meerdere stemmen. Eerst komen de antwoorden van mijn mind en daarna pas de diepe stem van mijn intuïtie. Wanneer er veel mind stemmen zijn, komt de intuïtie vaak later. De stem van mijn intuïtie komt alleen wanneer ik me blijf focussen op mijn ademhaling. De stem van mijn intuïtie dringt zich nooit aan mij op, de stemmen van mijn mind wel. Ook zijn de antwoorden van mijn intuïtie altijd kort en helder, niet langdradig als die van mijn mind. Nogmaals vooral uitvinden hoe dit werkt bij jou. Maar wie weet geeft mijn voorbeeld jou een indicatie.

Ik wens je veel plezier met het leren kennen van jouw intuïtie. Wanneer ik jou daarbij kan ondersteunen hoor ik het graag. Mail voor vragen naar expeditie-intuitie@outlook.com