Hoe ik begon met leven naar mijn intuïtie

Het begon allemaal met de eerste podcast van Jess Lively die ik beluisterde. Jess Lively heeft haar leven toegewijd aan het leven naar haar intuïtie (zie link onderaan). Jess Lively gaf een hele praktische tool om contact te leggen met je intuïtie: een vraag stellen aan je hart of buik. Dit ging ik natuurlijk meteen proberen. Bij de eerste vraag kwam er meteen een antwoord vanuit mijn buik. Dit was magisch. Het was alsof er iemand tegen me riep: hé dit ben ik. Meteen ging ik het de hele dag oefenen, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. In het bos, op de fiets, thuis, in bed, tijdens het hardlopen. Ik stelde vragen als: Wat zal ik eten? Wat ga ik nu doen? En later ook: welke weg ga ik inslaan? Ben ik gezond? Gaat mijn vader het redden?

Dit contact nam veel van mijn onzekerheden weg. Eindelijk had ik een duidelijk antwoord over wat goed voor mij was. Eerder liet ik mij in de war brengen door de meningen van anderen. Nu ervaarde ik een grote rust in mijn hoofd. Piekeren was niet meer nodig, ik kon het antwoord immers meteen aan mijn intuïtie vragen. Soms was het antwoord: komt wel. Dan wist ik dat de tijd er nu nog niet rijp voor was om het antwoord te weten.

Kortom: het heeft mijn leven versimpeld. Ik verdwaal niet meer in de meningen van anderen. Ik durf nu te vertrouwen dat mijn intuïtie weet wat goed voor me is. Dit heeft mij ook erg geholpen om mijn coaching praktijk, expeditie intuïtie, op te zetten. Stiekem wilde ik al jaren coach worden, maar ik durfde dat niet aan mezelf en anderen toe te geven. Ik was veel te bang dat ik het financieel niet zou redden. Nu heb ik die angst nog steeds wel. Maar ik weet dat dat iets van mijn mind en dat ik daar niet naar hoef te luisteren. Ik weet nu dat mijn mind eigenlijk maar een klein kindje is die mij probeert te beschermen. Vanuit angst probeert die er voor te zorgen dat het goed met mij gaat. Heel lief, maar ik heb een diepere wijsheid in mijn liggen. Eentje die er opereert vanuit liefde en dat is mijn intuïtie.

Maak jij wel eens contact met je intuïtie? Zo ja, hoe ervaar je dat dan? Wil je het met me delen? Stuur dan een mailtje naar expeditie-intuitie@outlook.com Ik ben heel benieuwd om te horen over jouw ervaringen.

Podcast van Jess Lively (genaamd The Lively Show): https://jesslively.com/livelyshow/