Hoe ik mijn innerlijke geliefde voedt

Verlang jij er naar om je volledig opgeladen en vrij te voelen? Dan mag jij de herfst in jezelf gaan omarmen. De herfst staat voor loslaten, terugtrekken en opladen. Net als de natuur heeft de mens seizoenen. Pas als die seizoenen in balans zijn kan jouw hart volledig gaan stralen.

Dus als jij meer wilt geven aan de wereld, mag je eerst meer gaan geven aan jezelf. Jij mag net zo goed voor jezelf zorgen als voor je vrienden, familie en kinderen.

Vind je dat nog wat onwennig, spannend of weet je niet zo goed hoe dat eruit zou zien? Ik zal je een voorbeeld geven

Na een regenachtige dag kom ik thuis van mijn werk. Ik besluit het mezelf heel comfortabel en prettig te maken.

Ik steek wat kaarsjes aan en maak een kamille theetje. Ik geef mezelf permissie om vanavond helemaal niks te doen. Ik mag bijkomen en spelen.

Ik laat de moeheid en gedachten er helemaal zijn. Langzaam zak ik steeds dieper in mijn gele stoel. De ruimte in mijn hoofd wordt wijder en wijder.

Na een tijdje komen liedjes in me op. Ik zing ze, zit swingend op de stoel. Voel me als een kind zo blij en vrij.

Stralend kijk naar mijn spiegelbeeld. Wat ben ik blij met jou. Dank je lieverd dat jij er bent. Dank je voor lichaam, dank je voor dit leven.

Zet nog een zacht rustgevend muziekje op, voordat voldaan mijn nest in kruip.

Zo zie je hoe ik mijn innerlijke geliefde voedt. Geeft dit je een fijn gevoel? Ik nodig je uit om het eens te proberen. Leg je telefoon eens een avondje weg en voel eens waarmee je jouw innerlijke geliefde het meest zou voeden.

Is het een massage of een kopje thee? Een warm bad of een meditatie? Kijk of je het jezelf kan geven en neem er alle tijd voor. Geef het jezelf alsof je het je geliefde geeft.

En het is niet eens ALSOF. Jij bent diegene waar je het meest trouw aan mag zijn. Altijd.