Hoe mijn mind me misleidde

Vind jij het nog lastig om je hoofd en intuïtie te onderscheiden? Dat snap ik volkomen.

De mind is er heel goed in om zich voor te doen als intuïtie. Hier wat voorbeelden waarbij ik me door mijn mind heb laten misleiden.

De grootste reden waarom mijn mind me misleid, is dat ik te graag een bepaald antwoord wil horen.

Een tijd geleden wilde ik heel graag dat mijn intuïtie zou zeggen dat ik een studie tot geestelijk verzorger moest gaan doen. Ik piekerde veel over wat ik moest gaan doen met werk en wilde dat er een einde zou komen aan de (financiële) onzekerheid. Ik stelde mijn intuïtie de vraag: moet ik een studie als geestelijk verzorger gaan doen? Ik dacht een ja vanuit mijn buik te horen. Ik had wel zoiets van: huh, heb ik dat goed gehoord? Tegelijkertijd was de mind helemaal blij. Ik praatte met mijn vriend erover en dat deed mij meer twijfelen over het antwoord dat ik had gehoord. Een dag later voelde ik duidelijk dat de mind me voor de gek had gehouden.

Wat heb ik hiervan geleerd? Afstand nemen van het onderwerp waarover mijn hoofd zo graag een antwoord wil hebben. Ik zoek afleiding, ga mediteren of zoek de natuur op. Ik ga pas mijn intuïtie om raad vragen, als het antwoord me minder uitmaakt.

Een ander voorbeeld is dat ik een jas heb gekocht via Vinted. Hij is best leuk, alleen hij kriebelt en de knoopjes werken niet goed. Eigenlijk voelde ik al tijdens het koop proces dat mijn intuïtie nee zei. Ik voelde zo’n twijfel en weerstand in buik. Maar toen ik mijn intuïtie om raad vroeg, hoorde ik éen ja, dus heb ik hem toch gekocht. Na het kopen twijfelde ik meteen of het intuïtie was. Toen ik de gebreken van de jas zag wist ik: dit was mijn mind.

Nu weet ik dat mijn intuïtie geen haast heeft. Wanneer ik per se nu iets wil doen, is het altijd mijn mind. Behalve als het een noodsituatie is natuurlijk.

Andere momenten waarop ik beter niet op mijn intuïtie kan afstemmen zijn:

.Als ik emotioneel ben

.Als ik moe ben

.Als mijn hoofd vol zit

Als ik intuïtieve antwoorden krijg nadat ik mediteer en de bovenstaande dingen zijn niet aan de orde, zit ik zowat altijd goed.

Ik hoop dat je ziet fouten maken erbij hoort en dat dit je bekrachtigt om meer met je intuïtie te gaan experimenteren. Weten op welke manieren je dit kunt doen? Klik hier

Vind je het fijn hierbij begeleid te worden? Dan nodig ik je van harte uit bij mijn workshops en individuele coaching sessies.