In dialoog met je intuïtie, zo doe je dat

Op zoek naar een concrete manier om met je intuïtie te verbinden? Hierbij deel ik hoe je stapsgewijs met je intuïtie in dialoog kunt gaan. Dit is een methode die ik graag gebruik om meer inzicht te krijgen over vragen die in mijn hoofd spelen.

Hierbij de stappen:

1.Maak een lijstje met vragen die je aan je intuïtie wilt stellen

2.Mediteer of doe iets anders om je hoofd rustig te krijgen

3.Stel een vraag aan je intuïtie

4.Schrijf het antwoord op of teken het.

5.Vraag zo nodig door

Herhaal stap 3 t/m 5 tot je jouw vragenlijstje hebt afgewerkt.

Nu zal ik elke stap nog verder uitlichten:

1.Maak een lijstje met vragen die je aan je intuïtie wilt stellen

Deze vragen gaan over dingen waarbij je perspectief van je intuïtie helder wilt krijgen. Vragen die ik bijvoorbeeld stel zijn:

.Zal ik wel of niet naar dat event gaan?

.Hoe kan ik er het best mee omgaan als ik getriggerd ben?

.Hoe kan mijn keel meer ontspannen raken?

.Wat zal ik vrijdagavond gaan koken?

.Hoeveel geld zal ik volgende maand gaan sparen?

2.Mediteer of doe iets anders om je hoofd rustig te krijgen

Ik raad je aan een hart of buik meditatie te doen, aangezien de antwoorden van je intuïtie vanuit deze plaats opkomen. Bij deze meditaties adem je diep naar je hart of buik toe. Op Youtube kun je verschillende van deze meditaties vinden.

Het is aan jou om te bepalen of jij na afloop van de meditatie helder genoeg bent om zuivere antwoorden te ontvangen van je intuïtie. Helder betekent niet dat je geen gedachtes meer hebt, maar dat je er met een zekere afstand naar kunt kijken. De ene keer heb je aan een korte meditatie genoeg en een andere keer heb een langere meditatie nodig. Je hebt in principe geen meditatie nodig om antwoorden te ontvangen vanuit je intuïtie, maar bij vragen waar je mind zich graag mee bemoeit is het fijn om eerst je hoofd rustig te maken. Dan is de (telefoon)lijn tussen jou en je intuïtie helder en zijn de antwoorden die je ontvangt zuiver.

3.Stel een vraag aan je intuïtie.

Stel een vraag aan je intuïtie terwijl je diep blijft ademen naar je hart of buik. Je kunt kijken waar de antwoorden van jouw intuïtie opkomen. Bij sommige mensen is het in het hart, bij andere in de buik.

4.Schrijf het antwoord op of teken het

Wanneer je antwoord hebt gekregen, schrijf je dat op of teken je het. Doe dat echt precies zoals je het doorkrijgt. Vaak geeft je intuïtie maar een paar woorden of beelden. Maak er geen mooiere zin of beeld van dat het is. De oefening is juist zo dicht mogelijk bij je intuïtie te blijven. De mind hoeft het niet mooier te maken, de mind hoeft het niet te snappen. Schrijf gewoon woord voor woord op wat je doorkrijgt. Wanneer je alleen een gevoel krijgt, kijk dan of je dat gevoel zo puur mogelijk kunt vertalen in een beeld of woord.

5.Vraag op het antwoord door.

Vaak is het fijn meer verdieping te krijgen op een antwoord. Dit doe je door middel van doorvragen.

Vragen die je kunt stellen zijn:

.Waarom?

.Wat bedoel je daarmee?

.Wat kan mij helpen om …?

.Wat wil je mij vertellen over….?

De vraag herhalen is ook vaak een goede optie.

Schrijf de antwoorden die je krijgt weer op of teken ze. Vraag net zo lang door als je dat prettig vind. Ga daarna naar de volgende vraag van je vragenlijstje. Werk op deze manier je vragenlijstje af.

Laat je vooral niet ontmoedigen wanneer je vaak geen antwoord krijgt of geblokkeerd raakt door de mind. Dat is heel normaal. Gewoon blijven oefenen, je zal zien dat het steeds makkelijker zal gaan.

Heb je vragen over deze techniek of kun je wel wat support gebruiken? Mail dan naar expeditie-intuitie@outlook.com. Ik beantwoord graag je vragen.

Benieuwd hoe je de mind en intuïtie uit elkaar kunt houden? klik hier