Intuïtief zijn, heb je daar speciale gaves voor nodig?

Helderhorend, heldervoelend, helderwetend het lijkt allemaal zo bijzonder. Je moet wel een hele speciale gave hebben om dat te kunnen. Dat is vast niet voor mij weggelegd, toch?

Niets is minder waar. Waarschijnlijk luister jij al vaak naar je intuïtie, maar herken jij het niet als zijnde intuïtie. Heb je leuke vrienden, fijn werk of een goede gezondheid? Zonder het gebruik van je intuïtie zou je die hoogst waarschijnlijk niet hebben gehad.

Je bent intuïtiever dan je dacht, dat is lekker. Wat je nu wilt is de intuïtie bewust gaan gebruiken. Bij het maken van belangrijke keuzes, het vinden van je roeping of bij die levensgebieden waar dingen niet zo lekker lopen. De meeste mensen hebben levensgebieden waar ze al van nature intuïtief zijn en levensgebieden waar ze meer vanuit het hoofd leven.

Hoe kun je de intuïtie nu bewust gaan inzetten?

Zie het als het leren kennen van een muziek instrument. Jouw intuïtie is een uniek instrument met een hele eigen toon, klank en akkoorden. Hoe minder ruis op de snaren, hoe zuiverder je intuïtie klinkt. Ruis is bijvoorbeeld: overtuigingen, conditioneringen en emotionele blokkades. Allemaal dingen die jou belemmeren om je intuïtie helder te kunnen horen.

Het is echt een kwestie van veel oefenen om jouw intuïtie te gaan herkennen. Het geluid van de intuïtie is vaak heel subtiel. Het is uitvinden hoe het bij jou klinkt. Komt het in woorden, beelden, gevoelens, cijfers, tekens of een innerlijk weten? Of misschien is het een combinatie van verschillende dingen.

Veel mensen definiëren intuïtie als het buikgevoel of het luisteren naar je hart. Zo voelt de intuïtie ook bij sommige mensen, maar het kan zijn dat het voor jou heel anders werkt. Staar je niet blind op één specifiek beeld hoe intuïtie eruit zou moeten zien.

Het leren herkennen van een instrument kost veel tijd en fouten maken hoort daarbij. Zo is het met het luisteren naar je intuïtie ook. Je hoeft niet van jezelf te verwachten dat je in één keer feilloos het hoofd van je intuïtie kunt onderscheiden. Ik ben zelf ook verschillende keren daarmee de mist ingegaan. Later kwam ik er achter dat mijn hoofd zich als intuïtie had voorgedaan. Maar die momenten helpen me om nu extra goed het verschil te weten. Meer weten over mijn fuck-ups met het luisteren naar mijn intuïtie? Klik hier

Luisteren naar je intuïtie gaat steeds makkelijker naarmate je er langer me bezig bent. Het is een superleuk proces, aangezien je merkt hoeveel het je brengt.

Zin om lekker met je intuïtie te gaan experimenteren? Begin eens met deze methode.

De eerste keer(en) contact maken met je intuïtie kan best spannend zijn. Vind je het fijn om het samen te doen? Dan nodig ik je van harte uit voor mijn workshops en individuele coaching.

Ik wens je een hele mooie ontdekkingsreis toe met jouw intuïtie!