Jouw kracht zit vanbinnen

Je kent het wel van die kreten: ga in je kracht staan, reclaim your true power. Maar wat houdt die kracht nu eigenlijk in? En hoe doe je dat nu eigenlijk, in je kracht staan? Vooral in deze veranderende tijd?

Kracht van binnenuit

Wij hebben allemaal een enorme kracht in ons, een oneindige wijsheid. Op deze wijsheid kunnen we intappen door contact te maken met onze intuïtie. Onze intuïtie is verbonden met de wijsheid van het universum en dat van vele generaties voor ons. Zij hebben een netwerk aangelegd, een soort collectief bewustzijn waaruit wij kunnen putten. We hoeven het allemaal niet met ons hoofdje te bedenken, nee wij kunnen putten uit de lessen die onze voorouders hebben geleerd.

Ook geeft je intuïtie je inzicht welke keuzes afgestemd zijn op jouw zielsmissie. Jouw innerlijke wijze weet waarom jij naar de aarde gekomen bent en hoe jij hier een bijdrage wilt leveren. Ook al weet je op het eerste gezicht totaal niet hoe een keuze als je zielsmissie bijdraagt. Volg je intuïtie nu maar gewoon, everything will make sense afterwards. Als je dat doet, ga je meer en meer in je kracht staan. Het is niet kracht als in: een hoge positie hebben of anderen voor je karretje spannen. Nee, je werkt samen met je hogere zelf. Wanneer je jouw intuïtie volgt, zul je merken dat het universum je gaat helpen. Wat je doet is de bedoeling. Je hoeft niet meer zo hard te werken, dingen zullen vanzelf naar je toestromen. Het voelt ook heel krachtig om iets te hebben van: ik doe dit omdat dit voor mij goed voelt. Ik heb er geen rationele redenen voor en dat hoeft ook niet. Ik weet dat goed voor mij is en niemand anders hoeft me daar bevestiging voor te geven.

Verantwoordelijkheid

Echter, zoeken we die bevestiging vaak wel bij anderen. Dat is waar verantwoordelijkheid om de hoek komt kijken. Het is jouw wijsheid, dus als het ‘misloopt’ is er niemand anders die je de schuld kunt geven. Dat is volgens mij waar veel mensen bang voor zijn, die selfblame. Had ik maar beter naar mijn vader geluisterd, dan was ik nu niet failliet geweest. Daarom volgen we liever het advies van anderen op dan dat van onze eigen intuïtie. Of het nu je ouders, geliefde, vrienden of een spirituele stroming is. Je mind heeft dan een soort van schijnzekerheid: de support van mensen om je heen. En als de keus niet uitwerkt, dan ben je tenminste niet helemaal zelf als schuldige aan te wijzen. Het was immers het plan van iemand anders.

Zekerheden

Zo zoekt onze mind naar meer schijnzekerheden: vast inkomen, vaste partner, vaste woonplek, vaste vriendengroep. Allemaal vast vast vast, stabiel stabiel stabiel. Deze vastigheden spelen vaak een grote rol in de keuzes die we maken. Het bepaalt waar we onze tijd aan besteden en met wie we dat doen. Je mind wil graag dat dingen hetzelfde blijven en zal keuzes willen maken om deze vastigheden te behouden. Ook al zegt je intuïtie dat het nu echt tijd is voor verandering.

Wanneer je helemaal vast zit in vastigheden, word je leven soms ineens op z’n kop gezet. Het universum wil dat wij groeien en laat daarom onze zekerheden nog wel eens als een kaartenhuis in elkaar vallen. Zodat we deze zekerheid vanbinnen gaan zoeken. Helaas gebeurt dat bij de meeste mensen pas als de zekerheid vanbuiten ver te zoeken is. Anders zien veel mensen er de noodzaak niet van in.

Ik merk dat mijn mind ook zoekt naar deze zekerheid.  Daarom vond ik het spannend om mijn eigen coaching praktijk op te richten. Mijn mind vond het moeilijk om geen financiële zekerheid te hebben. Het hebben van financiële zekerheid geeft mijn mind een veilig gevoel. Het ondernemerschap zie ik als een leerschool om deze veiligheid in mij zelf te vinden. Hoe mooi zou het zijn als ik mij veilig kan voelen, ook al weet ik niet hoe ik aan het eind van de maand mijn rekeningen ga betalen. Ik ken mensen die dan nog steeds relaxt kunnen blijven, daar heb ik echt grote bewondering voor. Ik geloof dat ik dit ook kan leren. Gewoon door te ervaren het steeds opnieuw weer goed komt. Te ervaren dat het leven met draagt, dat het voor me zorgt. Je kunt pas echt zeggen dat je vertrouwen hebt in het leven, wanneer je dit op moeilijke momenten kunt behouden. Ik hoop natuurlijk dat het allemaal lekker loopt met mijn eigen bedrijf en dat ik deze moeilijke momenten niet hoef door te maken. Maar als het zo is, geloof ik dat het zo moet zijn. Een moment om diepe angsten te doorvoelen en los te laten.

Steenbok tijdperk

Voordat we echt in onze kracht kunnen staan, moeten we onze angsten eerst in de ogen aankijken. Onze angst om het oude vertrouwde los te laten en echt ons eigen pad te bewandelen. Dat we door deze angsten heen moeten is niet zo gek. We hebben 2500 jaar in het steenbok tijdperk geleefd. Dit kenmerkt zich door overgeleverd zijn aan een religie. Wij onderwierpen ons trouw aan de hogere macht. Deze vertelde ons hoe wij moesten leven. Niet zo gek dat nu de religie voor veel mensen is weggevallen wij onze zekerheid nog steeds buiten onszelf zoeken. We zijn simpelweg niet gewend om in onszelf te kijken voor deze wijsheid. Onze grootsheid boezemt ons angst in. Weten wij het dan helemaal zelf? Hebben wij echt niemand anders nodig die ons raad geeft?

Aquarius tijdperk

Nu het Aquarius tijdperk is begonnen mogen we ontdekken dat het goddelijke in onszelf zit. Daarom kunnen we ook als een god ons eigen leven gaan scheppen. Op basis van de antwoorden die we vinden in onszelf. Dit is de plek waar wij onze zekerheid kunnen vinden. Niet de zekerheid die we met het hoofd proberen te vinden, zeker niet. Onze intuïtie vertelt ons alleen de volgende stap. Dat is ook de enige stap die je hoeft te weten. Wanneer je jouw intuïtie volgt, heb je een leven dat je telkens weer verrast en inspireert. Hoe zou het zijn als je al zou weten dat al je wensen zouden uitkomen en hoe dat gaat gebeuren? Supersaai toch! Leven met je intuïtie is een spel, je krijgt clue na clue na clue. Dat is ook precies de verandering die de wereld gaat doormaken. Van de gestructureerde steenbok naar de avontuurlijke waterman. De steenbok staat voor leven vanuit het hoofd. De waterman staat voor leven vanuit de intuïtie. Je ziet deze ontwikkeling nu ook duidelijk om je heen: alle gestructureerde systemen worden aan het wankelen gebracht.

Wanneer je mentaal wankelt en het even niet ziet zitten, bedenk dan dat wij met een reden nu op aarde zijn. Wij wilde deze immense verschuiving meemaken. Deze intens interessante tijd. Laten we er iets moois van maken mensen.