Methodes om contact te maken met jouw intuïtie

1.Mediteer

Of doe andere dingen die je hoofd tot rust laten komen, zoals sporten, wandelen, douchen, sauna, tuinieren of creatief bezig zijn. Als je hoofd tot rust is gekomen, kun je jouw intuïtie beter voelen/ horen/ zien. Dit is overigens een voorbereidend punt. Na het mediteren pak ik één van de volgende methodes om direct contact te maken met je intuïtie.

2.Vragen stellen

Voordat ik vragen ga stellen doe ik altijd een gronding meditatie en adem ik diep in mijn buik. Gronding zorgt dat ik helemaal hier ben en door diep te ademen maak ik contact met mijn intuïtie. Vervolgens pak mijn lijstje met vragen erbij die ik aan mijn intuïtie wil stellen. Ik stel de vragen terwijl ik diep naar mijn buik blijf ademen. Vanuit mijn buik hoor ik antwoorden, die ik noteer. Op de antwoorden die ik krijg, vraag ik door. Dit kan trouwens ook met naar je hart toe ademen en te tekenen. Meer weten? Zie hier een uitgebreidere beschrijving van deze methode:

3.Contact maken met spirit guides

Ieder mens heeft een vaste groep gidsen die hem/haar ondersteunen. Deze gidsen blijven jouw hele leven bij je. Je kunt hun altijd om advies vragen. Dat geven ze met liefde. Ze zijn hier immers speciaal voor jou. Ik zou zeggen: maak er gebruik van! Op Youtube staan er verschillende meditaties die je helpen contact te maken met je spirit guides, mocht je er wat ondersteuning bij willen hebben.

4.Trek een (tarot)kaart

Je kunt dit doen met een bepaalde vraag, maar dit hoeft niet per se. Kijk goed naar de kaart die je hebt getrokken en voel wat hierbij resoneert. Je kunt het description boekje erbij pakken, maar wees voorzichtig dat je er niet door in de war raakt. Take wat resonates and leave te rest.

5.Werk met krachtdieren

Dit is een speelse manier van contact maken met je intuïtie. Krachtdieren hebben eigenschappen waarvan jij er meer kunt gebruiken. Jouw krachtdier heeft meestal die kwaliteiten die jij meer in jezelf zou willen ontwaken. Je kunt je visualiseren dat je dit dier ontmoet en kijken wat het je te vertellen heeft. Je kunt kennismaken met het dier door er filmpjes van op te zoeken op internet, er afbeeldingen van in je kamer te hangen of het te tekenen. Zo heb ik afbeeldingen van aapjes in mijn kamer opgehangen en een knuffelaap gekocht. Dit aapje herinnert mij eraan om te spelen.

Wanneer je met dier kennis hebt gemaakt, kun je net zo gaan bewegen en geluid maken als het dier. Zo kun jij zijn gunstige eigenschappen nog meer belichamen. Dit kan een beetje gek en spannend voelen in je eentje. Ik bied workshops aan waarbij we dit lekker samen in een veilige groep gaan doen. Interesse? Zie:

6.Luister naar je lichamelijke sensaties

Je intuïtie geeft je signalen door middel van lichamelijke sensaties. Dat gebeurt de hele dag door. Merk je ze op? Wanneer je alleen maar in je hoofd aanwezig bent, is de kans groot dat je ze voorbij loopt. Het helpt om meerdere keren per dag stil te staan en de vraag te stellen: wat wil mijn lichaam mij vertellen? Dingen als sporten, yoga of een bodyscan kunnen ook helpen je lichaamsbewustzijn te vergroten. Vraag het eens aan je intuïtie: wat helpt mij om mijn lichaamsbewustzijn te vergroten? En ga dat doen. Lichaamsbewustzijn is de key voor een goed contact met je intuïtie.

Veel van de genoemde technieken kun je goed combineren. Zo combineer ik het vragen stellen (punt 2) en luisteren naar mijn lichamelijke sensaties (punt 6) vaak met elkaar. Mijn lichamelijke sensaties ondersteunen het antwoord van buik. Ik voel en hoor dat het waar is. Het combineren van technieken kan helpen om de mind meer in de intuïtie te laten vertrouwen, aangezien je van meerdere bronnen hetzelfde antwoord krijgt. Ook tarotkaarten bijvoorbeeld kunnen de antwoorden van je intuïtie ( die je krijgt door één van de andere methodes toe te passen) erg ondersteunen.

Geïnspireerd om met je intuïtie contact te gaan maken? Kies een methode die bij je resoneert en ga het uitproberen.

Behoefte aan support bij het luisteren naar je intuïtie? Boek hier een gratis proefsessie

Lukt het je al om contact met je intuïtie te maken, maar heb je moeite om ernaar te handelen? Zie dan het volgende artikel: klik hier