Openbaar boomknuffelaar

Ik mediteer en boom knuffel regelmatig in het bos. Als mensen mij zien, kijken ze soms met een blik van: gaat het wel goed met je? Daar moet ik dan wel om lachen.

Ik ben niet altijd zo stoer geweest. Twee jaar geleden knuffelde mijn vriend en boom in het park. Ik had zoiets van: doe je dat echt op zo’n openbare plek? Dat durf ik niet hoor. Een tijdje later ging ik zelf naar het bos om bomen te voelen. Eerst stond ik daar vroeg voor op, maar al snel was ik daar klaar mee. Laat mensen me maar zien, ik hoef me niet te schamen.

Sterker nog, als mensen me zien kan dat tot een bijzondere ontmoeting leiden. Een wielrenner vroeg: ‘was je nu aan een boom aan het voelen? Wat stoer van je’. Hij zei dat hij daar zelf ook mee bezig was, maar dat die het niet zo snel in het openbaar zou doen. Grappig, ik had dit totaal niet van deze man verwacht. Kijk, dat zijn nou dingen die mij motiveren om door te gaan met openbaar mediteren/ boom knuffelen.

De tijd dat je voor dit soort acties op de brandstapel werd gegooid is voorbij. Laten we er gebruik van maken. Mediteren en boom knuffelen zijn mega gezonde, vreugdevolle activiteiten. Dat mensen daar andere associaties mee hebben is hun ding. Wanneer er ongemak opkomt wanneer er mensen voorbij lopen, voel dat dan bewust. Dat is onderdeel van de meditatie. Ongemak betekent niet dat je snel weg hoeft te lopen wanneer er mensen aankomen. Het is heel verleidelijk, maar je bekrachtigt jezelf en je boom knuffelende medemens er niet mee. Het voelt veel krachtiger om gewoon te blijven staan en hallo te zeggen.

Wil jij ook meer schijt hebben, maar vind je het nog spannend? Wees lief voor jezelf en doe het stapje voor stapje. Het is de bedoeling dat je van je comfortzone naar je stretchzone gaat, niet naar je stresszone. Je hoeft niet meteen in het Vondelpark te mediteren. Wanneer je nog nooit in het bos gemediteerd hebt, begin dan eens op een moment dat het rustig is. Als je daaraan gewend bent, ga je op een drukker moment. Zo durf je stapje voor stapje steeds meer.

Voor wie al meer zelfvertrouwen heeft, knuffel eens een boom midden in het park. Het bekrachtigde mij enorm om dat in Eindhoven te doen. Niemand keek naar me, iedereen was zo in z’n eigen wereldje. Bedenk dat: iedereen is vooral met zichzelf bezig. Zet het spotlight effect uit en relax.

Hoe veranderen we de wereld? Door gewoon onszelf te zijn. We hoeven niet ons best te doen om onszelf te laten zien, maar we hoeven onszelf ook niet langer te verstoppen. Als jij voelt dat je in het bos wilt mediteren, ga daar lekker mediteren. Ook al is het zondag midden op de dag. Dit is nu eenmaal een klein kikkerland met weinig privacy. Het voordeel is wel dat we elkaar makkelijk kunnen inspireren, gewoon door onszelf te zijn.

Wil jij ook als boomknuffelaar uit de kast komen? Kom dan naar mijn event: verdiep je verbinding met de natuur, waar we mediteren, op blote voeten wandelen en bomen voelen/ knuffelen. Zie hier meer info: https://fb.me/e/2vB5rKvez. Kan je meteen oefenen met schijt hebben 😊.

Meer info, maar geen FB? Mail dan naar: expeditie-intuitie@outlook.com