Realistisch, wat is dat?

Ik zou eigenlijk graag als … willen werken, maar daar kan ik niet van rondkomen. Van hoeveel mensen heb ik dat al niet gehoord. Dit gaat me aan het hart. Ik ben altijd sterk idealistisch geweest en wil zo graag dat mensen doen waar ze blij van worden. Niet voor één dag erbij, maar voor de volle vijf dagen (of hoeveel dagen je ook maar wilt werken).

Wanneer jij iets uit je hart verlangt, weet dan dat het werkelijkheid kan worden. Misschien niet precies hetzelfde plaatje als je in je hoofd had. Maar wel iets wat je het zelfde goede gevoel oplevert.

Maar wanneer je sterk de overtuiging hebt dat je droombaan niet goed geld op de plank brengt, word dat je werkelijkheid. Dat word dat je realiteit. Omdat dit een sterke collectieve overtuiging is durven veel mensen het niet aan om van hun droombaan hun werk te maken. Daarom wordt het gezien als realistisch (met name in de Nederlandse cultuur waar je je kop niet onder het maaiveld mag uitsteken) om te kiezen voor een baan met een goed financieel perspectief in plaats van een baan die je echt leuk vind.

Wat mensen realistisch noemen is niets anders dan een sterke collectieve overtuiging. Die kun jij doorbreken.

Maar Marleen, hoe doe je dat wanneer je die overtuiging zo sterk bij jou aanwezig is?

Ik zal mijn eigen verhaal vertellen. In mijn studententijd droomde ik stiekem al over het hebben van een coaching praktijk. Maar dacht ik dat ondernemer worden niks voor mij was. Ik ben geen multi talent en ik kan niet tegen die financiële onzekerheid dacht ik toen. In contact met mijn intuïtie ontstond het idee van Expeditie Intuïtie. Ik het voelde als mijn passie en ik wist dat ik ervoor moest gaan.

In die tijd kreeg ik een relatie met Jeroen, een echt multi talent. Die mij helpt met mijn site en de boekhouding. Ook kreeg ik de kans om workshops te doen om spirituele festivals. Kortom er kwamen dingen op mijn pad die me hielpen om mijn droom in vervulling te brengen.

Maar er waren ook zeker mindere leuke tijden. Een tijdlang was ik heel onzeker. Hoe kan ik ooit gaan leven van mijn eigen coaching praktijk? Moet ik toch niet een studie tot geestelijk verzorger gaan doen? Toch besloot ik niet op te geven. Het universum zou me helpen om mijn droom waar te maken, ook al wist ik niet hoe.

Nu heb ik een opdracht overeenkomst getekend bij een hele leuke organisatie. De organisatie kwam op mijn pad doordat de gemeente mij deze mij aanraadde. Ik heb er totaal niet bewust naar gezocht. Dit soort ervaringen geven mij zoveel vertrouwen in het leven. Het toont me dat wanneer je het onbekende durft in te stappen, het universum je de weg wijst.

De opdrachtovereenkomst geeft mij een stuk meer financiële zekerheid. De droom van een goed lopende coaching praktijk komt steeds dichterbij. Ik ben heel blij dat ik niet heb opgegeven.

Terugkomend op de vraag wat je kan doen met angsten en negatieve overtuigingen over je hartenwens. Die mogen er gewoon zijn. Verzet brengt je alleen maar verder van huis. Voel de negatieve emoties die aan de overtuigingen gekoppeld zijn. Dat heb ik ook gedaan. Er zat veel verdriet in mijn keel. Ik ben ervoor gaan zitten en na tijdje loste het op.

Daarnaast is visualisatie een belangrijke tool voor mij. Ik visualiseer dat ik hele leuke coachees heb, waardoor mijn hart gaat stralen. Dat is het belangrijkste, dat je het gevoel oproept dat je zou hebben als je wens al in vervulling zou zijn gegaan. Op welke manier je dat doet is aan jou.

Als laatste is het heel belangrijk om geduld te hebben. Het is oké als je in het begin nog een andere baan ernaast hebt of een bijstandsuitkering. Kijk hoe je voor jezelf een setting kunt creëren waar je op een relaxte manier naar je droombaan toe kunt werken. Verlies jezelf niet in alles wat nog moet gebeuren. Stel je intuïtie de vraag: welk stapje voelt goed om te zetten? Forceer jezelf niet. Goede timing is heel belangrijk.

Stapje voor stapje krijg je meer zelfvertrouwen. Beetje bij beetje gaat je mind steeds meer geloven dat jouw droom werkelijkheid kan worden.

Stel je intuïtie eens de vraag: wat is realistisch? Wat voor realiteit zou ik graag willen creëren als alles mogelijk was? En: hoe kan ik een stukje dichter naar deze realiteit toegaan?

Behoefte aan support bij het waarmaken van je dromen? Neem contact op