Twijfel over de intuïtie

Hoe weet ik nu zeker dat dit mijn intuïtie is? Hoe weet ik dat ik dit niet gewoon verzin?

Mensen die beginnen met het experimenteren met hun intuïtie kunnen het zichzelf heel moeilijk maken. Ze maken contact met hun intuïtie en bij elk antwoord is er twijfel. Ze lopen vast en gaan naar anderen om hun intuïtie te lezen of ze stoppen er helemaal mee.

Dat kan, dat is een route die je kunt nemen. Maar wat als je nu niet meegaat in die twijfel gedachten? Wat als je gewoon gaat proberen te doen wat je intuïtie je vertelt?

Ik snap het, dat kan heel spannend zijn. Het is heel logisch dat het hoofd twijfelt. Het is niet gewend om de controle uit handen te geven. Het heeft veel succeservaringen nodig, voordat het op de intuïtie durft te vertrouwen.

Daarom is fijn om met kleine dingetjes te beginnen. Dingen waar je geen weerstand op hebt. Intuïtie, welke boodschappen wil ik halen? Intuïtie, hoe laat wil ik morgenochtend opstaan? Je kunt je intuïtie werkelijk alles vragen.

Als je merkt dat je profijt hebt van de kleine dingetjes, kan je langzamer zeker steeds belangrijkere vragen gaan stellen.

Wees ook mild voor jezelf. Een antwoord hoeft niet 100% van je intuïtie te komen. Je hoofd vertaalt een gevoel of weten vaak in woorden of beelden. Dat is logisch, op zo’n manier kan het hoofd er makkelijker iets mee doen.

Wil je checken of je intuïtie achter een bepaalde keuze staat, stel jezelf deze vraag: is dit antwoord liefdevol naar mezelf en naar mijn omgeving?

Als het antwoord ja is het altijd een keuze waar je intuïtie achter zal staan, ook al is het niet 100% puur intuïtie. En don’t get me wrong, liefdevol kan ook zijn dat je voor jezelf opkomt. We denken soms dat de keuzes die liefdevol zijn naar onszelf, niet liefdevol zijn naar de omgeving. Niks is minder waar. Door liefdevol te zijn naar onszelf, door bijvoorbeeld je grens aan te geven, kun je de ander inspireren om ook meer liefdevolle dingen (voor zichzelf) te gaan doen. Je intuïtie weet dit en zal je stimuleren in de eerste plaats goed voor jezelf te zorgen.

Daarnaast is het ook helemaal oké om fouten te maken. Juist door fouten weet je extra goed wat je intuïtie niet zegt, waardoor je de volgende keer veel makkelijker naar je intuïtie luistert. De signalen van je intuïtie zijn vaak zo subtiel, het zou gek zijn als je die allemaal in één keer op zou pakken.

Wanneer je nieuwsgierig bent hoe mijn mind me heeft misleid in mijn intuïtie experiment, klik dan hier. Wie weet geeft het je wat power om te lezen dat ik ook fouten maak en toch lekker intuïtief doorga.

Ik wens je een hele interessante Expeditie naar je Intuïtie toe. Wees zacht voor je hoofd, experimenteer met kleine dingetjes en leg de lat niet te hoog.

Mocht je het fijn vinden om met intuïtie te experimenteren in een groep, Klik hier voor mijn workshops.

Heb je behoefte aan individuele begeleiding? Klik hier om meer te lezen over hoe ik werk.

Ik ben benieuwd of je wat aan dit artikel gehad hebt. Wil je reageren? Stuur dan een mailtje naar marleen@expeditie-intuitie.nl of stuur een PB naar mijn Facebook pagina. Ik hoor graag van je.