Volg wat goed voelt

Mijn intuïtie communiceert met mij door middel van gevoelens en lichamelijke sensaties. Dit leerde ik twee jaar geleden van spiritueel leraar Abraham Hicks en haar volgelingen.

Sindsdien ben ik niet meer bezig met: wat is nu nuttig om te doen? Maar met de vraag: wat voelt nu goed om te doen? Om dat te bepalen luister ik vooral naar mijn lichamelijke sensaties. Heeft mijn lichaam veel, weinig of gemiddelde energie? Bij veel energie ga ik bewegen: lekker wandelen, huishoudelijke klusjes of boodschappen doen. Bij gemiddelde energie werk ik aan mijn eigen bedrijf, schrijf ik een blogpost of beantwoord mijn berichtjes. Bij weinig energie ga ik lekker zitten en niks doen tot ik weer opgeladen ben.

Op deze manier kan ik van de dingen die ik ‘moet’ doen genieten. Ik wacht tot het de optimale tijd is voor deze activiteit. Veel dingen die je denkt te moeten doen kunnen vaak langer uitgesteld worden. Kan je die boodschappen echt niet morgen doen? Op een moment dat je er meer zin in hebt? Mijn motto is: volg je natuurlijke flow. Wat voelt nu logisch, makkelijk om te doen? Doe dat en geniet.

Om zo te kunnen leven is het belangrijk dat je flexibel genoeg bent om regelmatig van plan te veranderen. Zojuist voelde ik energie om te gaan wandelen, maar bij het aandoen van mijn schoenen, merkte ik dat de energie wat afzwakte en had ik meer zin om aan deze blogpost te gaan werken. Mensen zullen dit misschien draaikonterig gedrag vinden, maar voor mij voelt het goed. Mijn dag zit vol verrassingen. Daar hou ik van. Wanneer je daar niet van houdt, vaar je misschien beter bij structuur. Iets voor jouzelf om uit te vinden.

In het verleden ben ik gediagnosticeerd met ADD , maar van een gebrekkige concentratie heb ik weinig last meer. Dat komt omdat ik nu zelf mijn leven indeel. Ik doe iets op het moment dat ik er de juiste energie voor heb. Wanneer AD(H)D’ers ergens zich slecht op kunnen concentreren betekent dat eigenlijk: ik vind dit niet (echt) interessant of dit is niet het juiste moment. Je zou ook kunnen zeggen dat mensen met AD(H)D een extra sterke intuïtie hebben. Wanneer iets oninteressant of niet het juiste moment is, valt de concentratie weg. De boodschap is: ga wat anders doen of neem pauze. Helaas kan dat op het reguliere onderwijs vaak niet. Gelukkig ben ik nu afgestudeerd. Als zzp’er ben ik vrij om te gaan en te staan waar ik wil. Daar maak ik graag gebruik van.

Ik richt mijn leven in op mijn manier. Voor mij betekent dat: weinig plannen en mijn eigen flow volgen. Als gevolg daarvan voel ik me veel ontspannener, energieker en vrolijker dan vroeger. Dingen doen die niet goed voelden leverden mij zoveel spanning en frustratie op. Heerlijk dat dit nu niet meer hoeft.

Misschien is het bij jou anders, zit jij wel nog in een studie, een vaste baan of ben je ouder. Vraag eens aan je intuïtie: is het goed voor mij om vaker mijn gevoel te volgen in de activiteiten die ik doe? Zo ja, hoe kan ik dit in de praktijk toepassen? Je intuïtie weet wat jouw mogelijkheden zijn en kan je helpen naar een leven met meer flow.

Behoefte aan ondersteuning bij het volgen van je intuïtie/ gevoel? Ik help je hier graag mee. Lees hier hoe ik werk of neem contact op